GreenShift PAAS Open Source

Omschrijving van de G-Clouddienst

Greenshift is de opensource component van de service Platform as a Service van G-Cloud. Deze stelt "containers" ter beschikking, een lichte en efficiënte uitvoeringsomgeving om uw applicaties op efficiënte wijze te laten functioneren.

Dit platform stelt twee serviceniveaus voor:

  1. Unmanaged: beschikbaarheid van het platform om de applicaties te hosten op basis van de technologie Red Hat Openshift en Docker. Er zijn verschillende mechanismen waarmee een hoge beschikbaarheid van uw applicatie mogelijk is (bv: failover, autoscaling, loadbalancing, etc.) en dit in een beveiligde multi-tenant omgeving.
  2. Managed: naargelang de behoeften levert het platform optioneel het volgende aan de ontwikkelteams:
  • een Docker image “Red Hat JBoss EAP” gecertificeerd door G-Cloud (onderhoud, support, beveiligingsupgrades, licencing, etc.)
  • een application lifecycle (support bij het opstarten en de configuratie, operationele support zoals het beheer van certificaten, etc.)
  • een gecentraliseerde logging (verzameling en verspreiding van de logs van uw applicaties)
  • een monitoring van gedeployde containers - permanente opslag voor gegevens die beschikbaar moeten blijven na het stopzeten van een container.

Service level agreements

Kostprijsregeling

Het facturatiemodel hangt samen met het gebruik van het platform (uptime van dockers, RAM-gebruik, licentie) in de verschillende omgevingen (Test -> Productie).

Wat is de voorziene verdere evolutie van de dienst ?

Het platform is gebaseerd op het product Openshift en evolueert

  • naar versie 3.2 (geoptimaliseerd gebruik van de fysieke en virtuele infrastructuur)
  • naar hosting op de infrastructuur IaaS G-Cloud